Στην Ασφάλεια οι ύποπτοι για τις Σκουριές – 800 σελίδες και 40 DVD δικογραφία

0
14

dikografia-skouries-97721Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταθέσουν σήμερα το απόγευμα υπομνήματα οι 20 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, η δικογραφία περιλαμβάνει περίπου 800 σελίδες και 40 DVD και CD, κάποια από τα οποία έχουν οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και ευρήματα όπως αποτσίγαρα, κουκούλες κ.ά.

Οι 20 εμπλεκόμενοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξή τους στο περιστατικό και καταγγέλλουν δικονομικά λάθη.

Η κατάθεση των απολογητικών υπομνημάτων είναι το τελευταίο στάδιο των ερευνών που έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Στη συνέχεια η δικογραφία θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Η επίθεση στην Ιερισσό

Τα άτομα που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση στις Σκουριές εκτιμάται ότι ξεκίνησαν από την Ιερισσό, ενώ τη σχεδίαζαν καιρό. Εκεί πραγματοποιούσαν τις συναντήσεις τους, οργανώνοντας την επίθεση.

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις τόσο των υπαλλήλων φύλαξης στο εργοτάξιο, όσο και άλλες που προέκυψαν από τις δεκάδες προσαγωγές.

Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά και φορούσαν ρούχα παραλλαγής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και ήξεραν πώς να κινηθούν μέσα από δασικούς δρόμους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι δράστες πυρπόλησαν αυτοκίνητα, κοντέινερ με γραφεία και μηχανήματα, ενώ έδεσαν και χτύπησαν τους φύλακες της εισόδου.

Μετά την επίθεση έφραξαν τον δρόμο με κορμούς δέντρων, για να εμποδίσουν την πρόσβαση στα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην Αστυνομία.

Σχόλια