«Πράσινο» από ΣτΕ για τα μεταλλεία χρυσού – Απορρίφθηκαν οι προσφυγές

1
31

ste-metalleia-xrusou-97648Το αίτημα οκτώ Συλλόγων της Χαλκιδικής για αναστολή της υπουργικής απόφασης που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα μεταλλεία χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, στην υπ” αριθμ. 110/2013 απόφασή του το ΣτΕ επισημαίνει ότι οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura και μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου.

Επιπλέον, στην απόφαση τονίζεται ότι η περιοχή περιγράφεται ως «άγονη» και, βάσει της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το έργο δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura και προστατευόμενους οικοτόπους. Στην απόφαση επίσης υπογραμμίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά επέμβαση στον «οικότοπο 9180».

Βάσει των παραπάνω, σύμφωνα με το ΣτΕ, δεν διαφαίνεται ότι η κύρια προσφυγή που εκκρεμεί θα γίνει δεκτή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.