Καύσιμα: από σήμερα και ως τις 27 Μαρτίου οι αιτήσεις για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια

0
7

pratiria-eisroes-ekroes-97671Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2012 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγκατάσταση  συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, οι πρατηριούχοι της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση ενίσχυσης για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών μπορούν από σήμερα να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digitalaid.ktpae.gr/.

Τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών θα είναι συνδεδεμένα με πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων και τιμών πώλησης.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης θα προκηρύξει δράση προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για την  ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών-εκροών, προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή μέτρηση του εισερχομένου και εξερχομένου καυσίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) έχει ταχθεί υπέρ του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σε προηγούμενη δήλωσή της η ΟΒΕ είχε υπογραμμίσει ότι “η επιδότηση αυτή θα έχει οφέλη, για τα δημόσια έσοδα, για την προστασία των καταναλωτών και για την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας”.

econews

Σχόλια