Πρέβεζα: ρίχνουν φόλες σε αυλές σπιτιών για να δηλητηριάσουν τα σκυλιά

0
34

preveza-foles-skylia-97599Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των κατοίκων του Νεοχωρίου Πρέβεζας ότι το τελευταίο διάστημα άγνωστοι προσπαθούν συστηματικά να δηλητηριάσουν με φόλες τα σκυλιά που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μέχρι πρόσφατα εντοπίζονταν φόλες σε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, ωστόσο τις τελευταίες μέρες η δράση των αγνώστων επεκτάθηκε και σε αυλές σπιτιών!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι ο δράστης ή οι δράστες κινούνται πιθανότατα με μηχανάκι και ρίχνουν τα δηλητηριασμένα φαγητά σε διάφορα σημεία,θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή των αδέσποτων και των κατοικίδιων ζώων αλλά και μικρών παιδιών τα οποία παίζουν ανυποψίαστα σε ανοιχτούς χώρους ή τις αυλές των σπιτιών τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουν το δηλητηριασμένο δόλωμα.

Τα περιστατικά στο Νεοχώρι έρχονται να προστεθούν στα πρόσφατα περιστατικά με τον πυροβολισμό ενός σκύλου στη Νικόπολη και τον απαγχονισμό ενός σκύλου ΒΙΠΕ, εντείνοντας τον προβληματισμό όχι μόνο των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και των περισσότερων πολιτών.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές καθώς και η εισαγγελία της Πρέβεζας.

Πηγή atpreveza

Σχόλια