Αιγαίο: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος κάνει έρευνες ανάμεσα σε Ρόδο-Καστελόριζο

1
11

tourkia-ereunes-aigaio-97542Ωκεανογραφικές έρευνεςστη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Μπιλίμ 2.

Σύμφωνα με τη ΝΑΦΤΕΞ (ναυτική αναγγελία) που εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές το πλοίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες έως την 21η Μαρτίου.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ θα προβεί σε όλες οι δέουσες ενέργειες προς την Τουρκία, μέσω της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας «από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες», τόνισε.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ? ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ,ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Comments are closed.