Φροντίζουν το γρασίδι του γηπέδου με λάμπες για ινδική κάνναβη

0
15

notts-county-lamps-97549Λάμπες θερμότητας που κατασχέθηκαν από παράνομα φυτώρια ινδικής κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας θα χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα του γρασιδιού στο γήπεδο τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, η Notts County, η δεύτερη ομάδα της πόλης του Νότιγχαμ πίσω από την ιστορική Forest των δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών Ευρώπης, χρησιμοποιεί λάμπες μαριχουάνας στο γήπεδό της, Meadow Lane.

Στο σχέδιο εμπλέκονται και φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, οι οποίοι θα κατασκευάσουν εξέδρες με ρόδες πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι λάμπες.

“Οι λάμπες αυτές θα καταστρέφονταν, οπότε είναι σημαντικό που επαναχρησιμοποιούνται καθώς επωφελούνται πολλοί άνθρωποι, αλλά και ο σύλλογος” δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του σταδίου Γκρεγκ Σμιθ.

Κάθε εξέδρα κοστίζει μεταξύ 10.000 και 15.000 λίρες, σε ένα γήπεδο που φιλοξενεί τόσο ποδοσφαιρικούς αγώνες όσο και αγώνες ράγκμπυ.

Έτσι οι λάμπες για την κάνναβη θα βοηθήσουν ώστε να αναπτυχθεί το γρασίδι του γηπέδου μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου όταν η ηλιοφάνεια είναι χαμηλή και η κεντρική εξέδρα εμποδίζει το λιγοστό φως να φτάσει στον αγωνιστικό χώρο

Για να ανταποδώσει, η Notts County έκανε μια δωρεά σε τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζεται από την αστυνομία του Νότιγχαμ.

econews

Σχόλια