Φωτοβολταϊκά: κατακόρυφη αύξηση με νέα 224 MW τον Φεβρουάριο

0
6

fwtovoltaika-nea-mw-fevrouarios-97500Κατακόρυφη αύξηση στην εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών στο διασυνδεδεμένο σύστημα σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, κάτι που αποδίδεται και στην προθεσμία της 12ης Μαρτίου που είχαν οι επενδυτές για σύνδεση με ευνοϊκότερους όρους και υψηλότερες ταρίφες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) τον Φεβρουάριο προστέθηκαν νέα 224 MW φωτοβολταϊκών στο σύστημα, εκ των οποίων τα 211, 36 MW προέρχονται από  φωτοβολταϊκούς σταθμούς και πάρκα, ενώ τα υπόλοιπα 12,59 MW από φωτοβολταϊκά στις στέγες.

Σημειώνεται ότι η συνολική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς στο διασυνδεδεμένο σύστημα ανέρχεται σε 1.944 MW με τον ΛΑΓΗΕ να εκτιμά ότι στο τέλος του 2013  θα ξεπεράσει 2.580 MW.

Αύξηση σε αιολικά και βιομάζα
Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο και στην εγκατάσταση αιολικών με νέα 28,9 MW. Συνολικά, η ισχύς των αιολικών στο διασυνδεδεμένο σύστημα ανέρχεται σε 1.495 MW.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τη βιομάζα, η ισχύς αυξήθηκε κατά 0,56 MW, φθάνοντας συνολικά τα 45 MW.

Άλλες τεχνολογίες
Με βάση τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ η ισχύς των υδροηλεκτρικών στο διασυνδεδεμένο σύστημα ανέρχεται σε 218 MW, ενώ η ισχύς από μονάδες ΣΗΘΥΑ φτάνει τα 90 MW.

econews

Σχόλια