Αυξάνονται οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στο Ρίο – Χιλιάδες άστεγοι

0
3

brazil-katolisthiseis-nekroi-97510Σε τουλάχιστον 27 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο διασώστες, και σε χιλιάδες οι άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα στην περιοχή του Ρίο της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τους πλέον πρόσφατους υπολογισμούς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό 18 ανθρώπων, ενώ  1.466 έχουν μείνει άστεγοι.

Σε διάστημα 24 ωρών έπεσαν 390 χιλιοστά βροχής στην περιοχή, όταν ο μέσος όρος για το μήνα Μάρτιο είναι 270 χιλιοστά.

Περίπου 250 στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής αυτής.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της χώρας Βίλμα Ρούσεφ απουσιάζει από τη Βραζιλία καθώς έχει μεταβεί στη Ρώμη για την ενθρόνιση του Πάπα.

Οι κατολισθήσεις σάρωσαν την«Πετρόπολις», περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, μετά την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πετρόπολις πλήττεται από τις κατολισθήσεις. Το 2011 εννιακόσιοιάνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα και μόνο περιστατικό.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν τότε για τη λήψη προληπτικών μέτρων δεν υλοποιήθηκαν.

Η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και τα σχολεία παραμένουν κλειστά καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει περαιτέρω βροχοπτώσεις.

econews

 

Σχόλια