ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ: επενδύσεις 3 δισ. Ευρώ υπόσχονται οι Ρώσοι της Sintez

0
8

depa-desfa-sintez-97484Άμεσες επενδύσεις ύψους περί τα 3 δισ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών και την κατασκευή αγωγών που θα συνδέουν την Ελλάδα με γειτονικές χώρες (όπως με την πΓΔΜ, την Αλβανία και την Ιταλία) σχεδιάζει να υλοποιήσει η ρωσική εταιρεία Sintez σε περίπτωση που αποκτήσει τον έλεγχο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, μέσω της θυγατρικής της Negusneft.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez, Αντρέι Κορολέφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα www.naturalgaseurope.com.

Ο κ. Κορολέφ εξήγησε το ενδιαφέρον της Sintez για τη ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ κάνοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο διαμετακομιστικό κόμβο για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και πως οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη.

Επίσης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του αγωγού TAP και κάθε έργου που μπορεί να διαφοροποιήσει τις πηγές φυσικού αερίου προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπαρκές το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, ύψους 1 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.

Τέλος, εξέφρασε τη δυσφορία του «ασύμμετρη προσέγγιση» του ΤΑΙΠΕΔ, αφού, όπως υποστηρίζει, οι όροι πώλησης της ΔΕΠΑ έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε όλοι οι κίνδυνοι που συνδέονται με το deal να βαρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Επιβεβαίωσε παρόλα αυτά τη συμμετοχή της Sintez στο διαγωνισμό.

econews

Σχόλια