Δεντροφύτευση και Κούλουμα στο Πεντελικό όρος

0
10

anadaswsi-penteliko-oros-97364Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π)  διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 11 π.μ. αναδάσωση στο Πεντελικό όρος και στήνει ένα ξεχωριστό γλέντι γιορτάζοντας παραδοσιακά τα Κούλουμα.

Ο Σ.Π.Α.Π, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και Πεντέλης, συνεχίζει και κατά τη νέα χρονιά, την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος διοργανώνοντας την 2η δεντροφύτευση για το 2013.

Όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα φορώντας τη γιορτινή αποκριάτικη διάθεσή μας ανεβαίνουμε στην Πεντέλη δεντροφυτεύουμε και γεμίζουμε με χαρταετούς τον Πεντελικό ουρανό.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, βάζοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό, διασκεδάζουμε συντροφιά με τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και απολαμβάνουμε εκλεκτούς μεζέδες.

Όλοι μαζί εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης αλλά και της κατασκευής χαρταετού με τη βοήθεια εμψυχωτών που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Σημείο συνάντησης: Δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Όσοι εθελοντές δεν χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου που θα αναχωρούν στις 10 π.μ., 10:40 π.μ. και στις 11:20 π.μ. από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι). Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πεντέλη στις 1:30 μ.μ., 2:15 μ.μ. και 3 μ.μ. αντίστοιχα.

ΣΠΑΠ

Σχόλια