Ξενοδοχείο Sonia Village: 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο “RELACS 2013″ για την Πράσινη Ενέργεια στον Τουρισμό

0
9

sonia-village-relacs-2013Το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort – Γερακινή Χαλκιδικής (www.hotel-sonia.gr) εκπροσώπησε την Ελλάδα και τιμήθηκε με το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο “RELACS 2013″ για την Πράσινη Ενέργεια στον Τουρισμό, στις 8 Μαρτίου 2013 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού «ITB Berlin 2013″.

Ξενοδοχεία της Αυστρίας και της Ισπανίας έλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την ελληνική συμμετοχή παρουσίασε ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας και μηχανικός Dr. Κώστας Κωνσταντίνου. Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Δημήτρης Μήτσιου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Κύριος Γρηγόρης Τάσιος .

Το έργο RELACS είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Intelligent Energy – Europe, IEE» και αφορά την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και την ενσωμάτωση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα.

Η κοινοπραξία του έργου RELACS αποτελείται από συμμετέχοντες από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ισπανία, Ελλάδα , Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Γερμανία και έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα του τουρισμού .Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο 200 και πλέον τουριστικών καταλυμάτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο Dr. Κώστας Κωνσταντίνου Διευθυντής του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μήτσιου και οι συνιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Μαργαρίτης & Χρήστος Κουγιώνης.

Οι ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ Κ. & ΥΙΟΙ Α.Ε, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας, μηχανικού, Dr. Κώστα Κωνσταντίνου προέβησαν σε μια σειρά από βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος όπως:

• Εγκατάσταση θερμικών ηλιακών συστημάτων για παραγωγή ζεστού νερού
• Αντικατάσταση των αυτόνομων κλιματιστικών μονάδων με νέας ενεργειακής κλάσης Α (inverter),
• Αντικατάσταση των παλαιών λεβήτων με νέους υψηλής απόδοσης
• Αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες φθορισμού
• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (που θα ολοκληρωθεί το 2013)

Οι ιδιοκτήτες του Sonia Village Family Resort ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της εταιρίας «Ανατολική Α.Ε» και τον Διευθυντή & Υπεύθυνο Συντονισμού του Προγράμματος κ. Dr. Κώστα Κωνσταντίνου για τη συνεργασία και δήλωσαν ότι:

«H διάκριση αυτή είναι το επιστέγασμα της ατέρμονης προσπάθειας που καταβάλουμε, σεβόμενοι το περιβάλλον ,να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε τον σπάνιο φυσικό μας πλούτο για να τον γνωρίζουν και να τον απολαμβάνουν όλο και περισσότεροι επισκέπτες ,προσφέροντάς τους συνάμα άψογη φιλοξενία».

Σχόλια