Διορθωτικό δημοσίευμα για την επίθεση σκύλου στην Αλεξανδρούπολη

0
30

Ψευδές και ανυπόστατο όπως αποδείχτηκε ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με επίθεση αδέσποτου σκύλου σε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη (το οποίο ομολογούμε ότι αναδημοσιεύσαμε στο econews.gr).

Όπως μεταδίδει το zoosos.gr, o πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός», Θοδωρής Ράπτης, προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια επισκέφτηκε την 17χρονη αλλά και την ιδιοκτήτρια του σκύλου, που δεν είναι αδέσποτο και φυσικά δεν εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη, το κορίτσι φέρει μόνο μια αμυχή στο πρόσωπο και στο χείλος από το νύχι του σκύλου. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ζώου, ο σκύλος της έφυγε από το σπίτι τους και πέρασε στο γειτονικό. Εκεί η 17χρονη έπαιζε με τα δικά της σκυλιά. Κάποια στιγμή η μητέρα της, της ζήτησε να διώξει τον σκύλο της γειτόνισσας.

Το κορίτσι έσπρωξε τον σκύλο για να φύγει και κατά το σπρώξιμο – επειδή το ζώο είχε στηριχτεί με τα δύο του πόδια πάνω στον φράχτη – έπεσε κάτω και με το νύχι του ποδιού του της έσκισε λίγο το μάγουλο και το κάτω χείλος.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ζώου το σκυλί δεν είναι καθόλου επιθετικό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που είδαν την 17χρονη κανείς δεν κατακρεουργήθηκε!

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το συμβάν το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη φασαρία στην περιοχή μας με το περιστατικό με το σκυλί που ακούστηκε πως επιτέθηκε σε μια κοπέλα 17 ετών στο χωριό Νίψα. Ακούσαμε διάφορες εκδοχές της ιστορίας και διαβάσαμε πάρα πολλά δημοσιεύματα με ευφάνταστους και υπερβολικούς τίτλους για το αδέσποτο σκυλί που κατακρεούργησε και κατά άλλους κατασπάραξε την κοπέλα.

Παρά το ότι εξηγήσαμε ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο αλλά είχε ιδιοκτήτη ορισμένοι επέμεναν να διατηρούν τα άρθρα αυτά με τους υπερβολικούς και ψεύτικους τίτλους πιθανότατα σκόπιμα για να δημιουργηθεί θέμα με τα αδέσποτα και να προκαλέσουν την αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό του κόσμου απέναντι στα άμοιρα ζωντανά.

Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά, ο χρόνος θα δείξει… Ήδη κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεκινήσουν την προσπάθεια παρακίνησης του κόσμου προς την εξολόθρευση των αδέσποτων πατώντας στο συμβάν με την κοπέλα και έστειλαν μια άθλια επιστολή στα ΜΜΕ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σας αναφέρουμε πως μέλος μας επισκέφτηκε την ιδιοκτήτρια του σκύλου που ευθυνόταν για τον τραυματισμό της κοπέλας. Μια ευγενέστατη κυρία η οποία μας τα εξήγησε όλα.

Το σκυλί είναι ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο… Η κυρία αυτή από τότε που πέθανε ο άνδρας της θέλησε να πάρει ένα σκυλί φύλακα γιατί προσπάθησαν πολλές φορές να διαρρήξουν το σπίτι της και φοβάται μιας και μένει μόνη της…. Το σπίτι της έχει μια περίφραξη ύψους περίπου 2 μέτρων. Μέσα στην αυλή του το σκυλί είναι φύλακας, ούτως ή άλλως γι αυτό τον λόγο το πήρε η κυρία, όμως ποτέ δεν έχει δαγκώσει κανέναν όπως ακούστηκε παρά μόνο γαύγιζε…

Πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν ενοχλούσαν και τρόμαζαν το σκυλί χωρίς όμως αυτό ποτέ να τα ενοχλήσει. Δεν είχε προσπαθήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν να πηδήξει έξω από το φράκτη παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αυτή τη φορά πήδηξε και βγήκε και αφού έκανε μια βόλτα στην γειτονιά μπήκε μέσα στην αυλή της κοπέλας που είναι περιφραγμένο με έναν χαμηλό φράκτη ο όποιος έχει και πολλά κενά και πήγε προς τα σκυλιά που έχουν η οικογένεια της κοπέλας πιθανότατα για να παίξει μαζί τους.

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού πήγε να μαζέψει το σκυλί της και ταυτόχρονα πήγε και η κοπέλα να το διώξει. Η ιδιοκτήτρια της είπε σε παρακαλώ πολύ κορίτσι μου άσε θα το μαζέψω εγώ παρόλα αυτά η κοπέλα έκανε του κεφαλιού της… Το σκυλί ήταν σηκωμένο στα δύο πόδια και ακουμπούσε στα σύρματα και η κοπέλα πήγε και το σκούντηξε για να φύγει. Το σκυλί με το σκούντημα έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε άθελα του και εξαιτίας της θέσης της στο πρόσωπο…

Λόγω του βάρους του (περίπου 40κιλα) όπως έπεσε τη γρατζούνισε στο πρόσωπο και της έσκισε λίγο το κάτω χείλος… Την ιδιοκτήτρια επισκέφτηκε και η κτηνιατρική υπηρεσία για να ελέγξει το σκυλί (το όποιο διαπίστωσαν πως είναι άψογα από θέμα υγείας, με τα εμβόλια του και τα πάντα) και για να ελέγξουν αν είναι επιθετικό…

Τελικά το σκυλί αποδείχτηκε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα επιθετικότητας. Όντως αν ήταν επιθετικό η κοπέλα που είναι γειτόνισσα με την ιδιοκτήτρια πιστεύουμε πως θα το γνώριζε και δεν θα προσπαθήσει να το σκουντήξει με αυτό τον τρόπο αλλά θα το απέφευγε. Επίσης αν το συγκεκριμένο σκυλί ήταν επιθετικό πιθανόν η κοπέλα δε θα γλίτωνε με λίγες νυχιές στο πρόσωπο αλλά θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση της…».

Το econews ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες του και δηλώνει “παρών” στη μάχη για την προστασία των ζώων χωρίς ακρότητες και φανατισμούς.

econews

Σχόλια