Τα φωτοβολταϊκά ηγέτης στις νέες θέσεις εργασίας

0
10

Ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας ηγήθηκε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σύμφωνα με έκθεση των Environmental Entrepreneurs (E2).

Οι Ε2 θεωρούν ως θέσεις εργασίας στην καθαρή ενέργεια -συμπεριλαμβανομένων των κρατικών προγραμμάτων προώθησης των μαζικών μέσων μεταφοράς σε αντικατάσταση των αυτοκινήτων- εκείνες που έχουν ανακοινωθεί δημοσίως από το 2011 και εντεύθεν.

Τα νούμερα δείχνουν ότι με 15 έργα ηλεκτροπαραγωγής και κατασκευής έργων ηλιακής ενέργειας στο τέλος του 2012, τα φωτοβολταϊκά δημιούργησαν περισσότερες από 3.300 θέσεις εργασίας, περισσότερες απ’ όσες δημιούργησαν συνδυαστικά αιολικά, βιομάζα, βιοαέριο και γεωθερμία.

Στο σύνολο του προηγούμενου έτους, η ηλιακή ενέργεια δημιούργησε 13.789 θέσεις εργασίας στην ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα 5.305 θέσεις στην κατασκευή και 530 στην αποθήκευση ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο και στις 8.108 θέσεις εργασίας στον κλάδο των προηγμένων οχημάτων, ήτοι ηλεκτρικών, υβριδικών και χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και στις 2.946 υποστηρικτικές θέσεις στην καθαρή ενέργεια.

Σε γεωγραφικό επίπεδο διακρίθηκε η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ με την Καλιφόρνια να αναδεικνύεται όχι μόνο σε εγχώριο ηγέτη στις ΑΠΕ, αλλά και σε παγκόσμια δύναμη ως αυτόνομη Πολιτεία.

econews

Σχόλια