Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου επιστρέφει στα θρανία

0
3

Τη Δευτέρα 04/03/12 ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ήταν καλεσμένος της πρώτης τάξης του Πυθαγόρειου Γενικού Λυκείου Σάμου στα πλαίσια εργασίας (project) που εκπονούν οι μαθητές με θέμα την ανακύκλωση. Στο αμφιθέατρο του Λυκείου και με εισηγητή τον πρόεδρο του Σ.Α.Σ. κ. Αλέξανδρο Μαλαγάρη, αρχικά οι μαθητές και οι καθηγήτριες τους, ξεναγήθηκαν στο κόσμο του βυθού και της αυτόνομης κατάδυσης.

Με τη χρήση πολυμέσων και προβολή βίντεο που έχουν κινηματογραφηθεί εξολοκλήρου στο βυθό του νησιού μας, οι μαθητές ακολούθησαν τους αυτοδύτες σε ένα καθαρισμό βυθού και παραλίας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο επιτυχημένο ‘Κυνήγι Βυθισμένων Μπαταριών’ στο οποίο επιδίδονται τα μέλη του ΣΑΣ τα τελευταία πέντε χρόνια. Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της επεξεργασίας που υφίστανται οι μπαταρίες αφού έχουν ανελκυθεί από το βυθό και προωθηθεί στα ειδικά εργοστάσια ανακύκλωσης.

Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για την επερχόμενη πανελλήνια περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece, με ημερομηνία 14/04/2013 και τους επιδόθηκε πρόσκληση συμμετοχής.

Στις δυο ώρες της παρουσίασης οι πολύ εύστοχες ερωτήσεις και απορίες ήταν συνεχείς, απόδειξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για το βυθό, τη κατάδυση και το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον μας.

Σχόλια