Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

0
13

Συλλαλητήριο έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από τις 11.30 το πρωί οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα κατά των μεταλλείων της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Θράκης.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν πλήθος φορέων της περιοχής, κάτοικοι, αλλά και ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης που έχει ταχθεί κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που αντιτίθενται στη λειτουργία της μονάδας χρυσού στις Σκουριές, πραγματοποίησαν και χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ.

Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών της πόλης, παρουσία κατοίκων της Ιερισσού και του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως αντέδρασαν για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και δεν έχουν σκοπό να εμποδίσουν τις όποιες έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές στις 17 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Εισαγγελίας, ΕΛ.ΑΣ. και κατοίκων.

Σε αυτό το πλαίσιο και για εκτόνωση της κατάστασης αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Ιερισσό.

Σχόλια