ΣΥΡΙΖΑ: "τέρμα" η επένδυση στις Σκουριές αν γίνουμε κυβέρνηση – Παλιά τη στηρίζατε λέει η ΝΔ

0
35

Την ακύρωση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού από την Hellas Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο «αργό θάνατο» των κατοίκων της Χαλκιδικής λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αλλά καταδίκασε τον εμπρησμό στο εργοτάξιο.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «βγήκε με ύφος μάγκα στη Βουλή». Ο Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η διαβεβαίωση του Σαμαρά περί υλοποίησης της επένδυσης στη Χαλκιδική με κάθε τρόπο, ενθάρρυνε τους αστυνομικούς.

«Συνειδητοποιούμε τι είπε ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν χθες ότι θα προχωρήσει με κάθε τρόπο η επένδυση στη Χαλκιδική. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας» ανέφερε. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η πολιτεία οφείλει να είναι προσεκτική και να μην υποδαυλίζει τυφλές αντιπαραθέσεις, ενώ κάλεσε την ΕΛΑΣ «να αλλάξει τρόπο λειτουργίας» και να σέβεται τους νόμους για να είναι αποδεκτή.

—Τι λέει η Νέα Δημοκρατία

Εντωμεταξύ, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε ολοσέλιδη καταχώρηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στην εφημερίδα «Αυγή»,  υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε στο παρελθόν την επένδυση Χρυσού στις Σκουριές.

«Ας είναι πιο προσεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για την επένδυση εξόρυξης Χρυσού στην Χαλκιδική, υποκινώντας μάλιστα περιφερόμενους οπαδούς του να επιτίθενται σε εργαζόμενους, που πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις οικογένειές τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα:

-Τι άραγε άλλαξε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, όταν στις 2/5/2010 μέσω του επίσημου κομματικού του εντύπου, της εφημερίδας «Αυγή», εξυμνούσε με ολοσέλιδη καταχώριση, την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και την επένδυση στις Σκουριές;

-Τι άραγε άλλαξε όταν σε ειδικό ένθετο της κομματικής του εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Η απασχόληση στα χρόνια της κρίσης», ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε με καμάρι την επένδυση στη Χαλκιδική, με αναφορές όπως «Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα» – «Με την κοινωνία δίπλα μας» – «προστατεύουμε το περιβάλλον με χειροπιαστές λύσεις»;

-Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άγαρμπη στροφή 180’ με στοχοποίηση μίας συγκεκριμένης επένδυσης υποκινώντας μάλιστα και έκνομες ενέργειες;

-Μήπως το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία εξασφάλισης τελών υπέρ του Δημοσίου;

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και κινούν βαριές υποψίες. Τα λαλίστατα στελέχη του κ. Τσίπρα οφείλουν, σήμερα κιόλας, να απαντήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

econews

Σχόλια