Λιοντάρι κατασπάραξε 26χρονη σε καταφύγιο άγριας ζωής

0
12

Ένα αφρικανικό λιοντάρι επιτέθηκε και σκότωσε μια εργαζόμενη στο ιδιωτικό καταφύγιο «Cat Haven» στην περιοχή Ντάνλαπ στην κεντρική Καλιφόρνια την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι αστυνομικοί βρήκαν τη νεαρή κοπέλα σοβαρά τραυματισμένη στο κλουβί της .

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη και το λιοντάρι επιτέθηκε γιατί δεν υπήρχαν μάρτυρες», ανέφερε εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Robert Miller.

Αμέσως μετά την επίθεση άλλος ένας υπάλληλος του πάρκου προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή του αρσενικού λιονταριού και να το κατευθύνει σε ένα άλλο κλουβί, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν το λιοντάρι για να παράσχουν τις πρώτες ιατρικές βοήθειες στο θύμα, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Το «Cat Haven» είναι ένα καταφύγιο έκτασης 100 στρεμμάτων, λίγο πιο έξω από το εθνικό πάρκο «King’s Canyon».

Το θύμα ήταν μια 26χρονη γυναίκα που εργαζόταν στο καταφύγιο εθελοντικά και, όπως γνωστοποιήθηκε, λίγο πριν την επίθεση εισήλθε στο κλουβί του λιονταριού.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας ανέφερε ότι το λιοντάρι θα υποβληθεί σε νεκροψία για να διαπιστωθεί αν υπέφερε από προβλήματα υγείας που ενδεχομένως οδήγησαν στην επίθεση.

Το καταφύγιο «Cat Haven» ιδρύθηκε το 1993 από τον Dale Anderson, λάτρη της άγριας ζωής, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άγρια ζώα, μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων.

Το καταφύγιο έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν.

econews

Σχόλια