Ειδικές ζώνες καλλιέργειας ανακοίνωσε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Προωθούνται οι επενδύσεις

0
17

Την οριοθέτηση Ειδικών Ζωνών Καλλιέργειας προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η χωροταξική οριοθέτηση ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας, θερμοκηπίων αλλά και κτηνοτροφικών πάρκων, με στόχο την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Το πρώτο κτηνοτροφικό πάρκο αναμένεται να δημιουργηθεί σύντομα στην Αρκαδία, ενώ θετικά εξελίσσεται το εγχείρημα για την ανάπτυξη θερμοκηπίων στο γεωθερμικό πεδίο της Ξάνθης.

Μάλιστα χθες υπεγράφη συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης 225.132 τμ στο Αγρόκτημα Ερασμίου για την κατασκευή θερμοκηπίου παραγωγής επιτραπέζιας ντομάτας. Η επένδυση, ύψους 15 εκατ. ευρώ, θα προσφέρει 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχικές.

Στο μεταξύ αλλάζει από το 2014 ο τρόπος επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους αγρότες, με πιθανότερο σενάριο τη θεσμοθέτηση κάρτας πετρελαίου.

Στήριξη στους αγρότες

Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι για πρώτη φορά θα ενισχυθούν, με 6 ευρώ το στρέμμα επιπλέον, οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές απόρων για ψυχανθή- όσπρια.

Παράλληλα ανέφερε ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική προβλέπει εργαλεία στήριξης του εισοδήματος των αγροτών για ζημιές αλλά και την τόνωση του ενδιαφέροντος για τον αγροτικό τομέα.

Σχόλια