Φονική χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ

0
11

Μια φονική χιονοθύελλα σάρωσε τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ την Τρίτη, προκαλώντας πολυάριθμα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και ακυρώσεις πτήσεων καθώς κινούνταν ανατολικά προς το Οχάιο και τις μεσο-Ατλαντικές πολιτείες.

Στο Σικάγο, όπου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα τα μεσάνυχτα, το χιόνι έφτασε σε ύψος τα 10 με 20 εκατοστά.

Στο Ιλινόις, εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν, ενώ η σφοδρή χιονόπτωση μείωσε σημαντικά την ορατότητα με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος και να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα.

Στη Μινεσότα σημειώθηκαν 122 τροχαία ατυχήματα, ενώ στο Σικάγο εργάζονται πάνω από 300 εκχιονιστικά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Πάνω από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Σικάγο και άλλες 107 ακυρώθηκαν στη Μινεάπολη. Στο μεταξύ, άλλες 1.160 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

Περισσότερες από δέκα πολιτείες, από τη Μινεσότα έως τη Βιρτζίνια, βρίσκονται στην πορεία της χιονοθύελλας.

Ήδη στην Μοντάνα το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά, ενώ στο Σικάγο προβλέπεται ότι το χιόνι θα φτάσει τα 30 εκατοστά.

«Η χιονοθύελλα θα ενισχυθεί φτάνοντας τις πολιτείες που βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού», δήλωσε ο Νταν Πέτερσεν της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Είναι πιθανόν να πέσει τόσο χιόνι που να σπάσει κλαδιά δέντρων και καλώδια ηλεκτροδότησης», πρόσθεσε.

econews

Σχόλια