Προϊόντα πωλούνται ως ελληνικά χωρίς να είναι – Τι λέει το ΙΝΚΑ

0
10

Γιατί μας ενδιαφέρει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα; Πέραν του προφανούς, της ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, τα προϊόντα της χώρας μας -ιδίως τα εδώδιμα- είναι πολύ υψηλής ποιότητας και έχουν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα εισαγόμενα.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από αέρος ή θαλάσσης για να μπουν στο σπίτι μας.

Και όμως: όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) “αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης – παραγωγής».

Επίσης, η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – ΙΝΚΑ και υπενθυμίζει ότι ο νόμος ορίζει πως αν ένα προϊόν είναι από χώρα ΕΕ, μπορεί να αναγράφει την ένδειξη «Προϊόν ΕΕ», αλλιώς αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, να αναγράφει τη χώρα από την οποία προέρχεται.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων που επιδιώκουν οι καταναλωτές, το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, εάν θέλουν να υποστηρίξουν προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

econews

Σχόλια