Ηλεκτρικό τριθέσιο από την Κροατία το νέο «αμάξι πόλης» (video)

0
692

Επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνει η κροατική εταιρεία Dok-Ing με το τριθέσιο μοντέλο Loox.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων για τον καθαρισμό ορυχείων και έχει μεγάλη εμπειρία στα πολύτιμα μέταλλα, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο νέο της εγχείρημα.

«Έχουμε αναπτύξει ηλεκτρικές μηχανές σχεδιασμένες να λειτουργούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σε ορυχεία πλατίνας και χρωμίου στη Νότιο Αφρική. Από αυτή την επιχείρηση, που έπρεπε να είναι πολύ σταθερή και ασφαλής, απλά πήραμε τη γνώση και την εμπειρία και τη συνδυάσαμε με ένα αγορίστικό όνειρο για να φτιάξουμε ένα κροατικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Dok-Ing, Vjekoslav Majetic.

Το τριθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και αραμιδικές ίνες, ένα συνθετικό υλικό με μεγάλη αντοχή.

Το Loox περιέχει στο εσωτερικό του όλα τα γκάντζετς που χρειάζονται οι κάτοικοι των πόλεων, πιάνει τα 100 χιλιόμετρα μόλις σε επτά δευτερόλεπτα και διανύει 200 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο αποκλειστικά με κροατικά εξαρτήματα, θα πωλείται στην τιμή των 50.000 ευρώ κατόπιν παραγγελίας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Dok-Ing αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα το 2013.

econews

Σχόλια