Νίκος Δένδιας: “πάρκο καρέτα-καρέτα θα γίνει η Ελλάδα;” – Τι είπε για το περιβάλλον

2
12

Ξενοδοχεία δεν θέλουν, ορυχεία δεν θέλουν, επιχειρήσεις δεν θέλουν. Πάρκο για την καρέτα-καρέτα θα γίνει η Ελλάδα; Πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν δεν έρθουν επενδυτές;”, αναρωτήθηκε αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Δένδιας είπε ακόμη ότι όλα τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν μαζί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος, ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα μη νομιμότητας, όποιος κι αν παρανομεί.

Ο υπουργός παρουσιάστηκε αισιόδοξος και για τον τουρισμό λέγοντας ότι “θα έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο από ποτέ αυτή τη χρονιά. Θα δημιουργηθεί ρευστότητα στη χώρα, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας”.

—Δένδιας για το περιβάλλον

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μήνυμα που απέστειλε ο Νίκος Δένδιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, που έχει καθιερωθεί την 1η Μαρτίου, από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε την ανάγκη αυξημένης ευθύνης των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον και τη μεγάλη σημασία της κοινωνικής και διακρατικής αλληλεγγύης, καθώς και την ανάπτυξη του εθελοντισμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «στα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις από πλευράς Πολιτείας», αλλά «η δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί αναγνωρίζονται διεθνώς ως παράγοντες οι οποίοι δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση των καταστροφών και των συνεπειών τους».

Επισήμανε ακόμα ότι: «Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η υπερθέρμανση, η ερημοποίηση και μια σειρά από άλλους παράγοντες, είναι αποδεδειγμένο ότι μεγιστοποιούν τις συνέπειες από τις φυσικές καταστροφές, αν και η τεχνολογική πρόοδος μάς επιτρέπει να αναπτύξουμε μηχανισμούς πρόληψης και οργάνωσης της αντιμετώπισης κινδύνων.

Παράλληλα, η συνεχής προσπάθεια για ορθολογική οργάνωση και αξιοποίηση των δυνάμεων και των πόρων της Πολιτείας, στο σύνθετο έργο της Πολιτικής Προστασίας, μας επιτρέπει επίσης να βελτιώνουμε την ετοιμότητά μας για έγκαιρη και αποτελεσματικότερη επέμβαση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης».

Και αφού τόνισε την ευθύνη των πολιτών, ο υπουργός κατέληξε: «Οι κοινωνίες μας οφείλουν να είναι θωρακισμένες απέναντι σε ενδεχόμενους κινδύνους και η συμβολή όλων μας είναι πολύτιμη».

econews

2 Σχόλια

  1. Πόσο πουλημένος μπορεί να είσαι? Ίδιο είναι ένα ξενοδοχείο με ένα ορυχείο χρυσού? … και γιατί κρύβεις ότι το θέμα στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις είναι στο ξεπούλημα και όχι στο πούλημα? Πόσο προβοκάτορας μπορεί να είσαι?

  2. Ναι μερικοί θέλουν πάρκα καρέτα-καρέτα, πάρκα για τις αρκούδες, πάρκα για τα σπάνια πουλιά, πάρκα για τα αδέσποτα σκυλιά, υδροβιότοπους, θέλουν περιοχές νατούρα, περιοχές απείρου κάλους, μακριά από αρχαιολογικές περιοχές, θέλουν πράσινη ενέργεια (να καταναλώνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ με 10 λεπτά την Kwh και να πωλούν ρεύμα στη ΔΕΗ με 50 λεπτά την Kwh) … Θέλουν να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια μας ή να πάρουμε τον δρόμο της ξενιτειάς! Ποιοι είναι όμως αυτοί; Είναι οι 1.5 εκατ. άνεργοι, οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 10άωτο εργασία που μόλις γυρίσουν πέφτουν στο κρεβάτι και το άλλο πρωί θέλουν μισή ώρα για να ξεμουδιάσουν; Είναι λίγοι βολεμένοι στο δημόσιο και οργανωμένοι σε επιχορηγούμενες ΜΚΟ ! Ναι αυτοί οι λίγοι είναι. Κόψτε τους τις επιχορηγήσεις και να δείτε πόσο αγαπούν όλα αυτά που επαγγέλλονται. Το οξυγόνο τους είναι οι επιχορηγήσεις και όχι αυτό της φύσης! Στο μεταξύ το 80% των αγαθών που καταναλώνουν προέρχονται από τις σχεδόν 3.5 δις ψυχές της Άπω Ανατολής που δουλεύουν μέσα στον καπνό με μάσκες και με 2 ευρώ μεροκάματο… 3.5 δις άνθρωποι είναι 350 φορές περισσότεροι από τους Έλληνες… Το χωράει ο νους τους αυτό; Είναι καιρός να τους ξεσκεπάσουμε, είναι καιρός να αρχίσει ένας σοβαρός αντίλογος! Δε μπορεί κάθε φορά μια χούφτα άνθρωποι να ακινητοποιούν όλους τους υπόλοιπους!

Comments are closed.