Ανακύκλωση: ενημερωτικές δράσεις από μικρούς μαθητές

0
40

Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου μετέφεραν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα για την σημασία της Ανακύκλωσης στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Καλλιτεχνικά δρώμενα με θέμα την Ανακύκλωση παρουσίασαν την Παρασκευή 1, στο χώρο έξω από  το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μαθητές και εκπαιδευτικοί του 44ου, 45ου ,51ου , 53ου , 54ου Δημοτικού σχολείου και  του 32ου και 3ου Γυμνασίου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης εξόρμησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των δημοτών πόρτα-πόρτα (door to door), σε πολυκατοικίες και καταστήματα, για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και  πραγματοποιήθηκε στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

Οι μαθητές παρουσίασαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγράφισαν πάνω σε κάδους ανακύκλωσης, έργα τα οποία θα εκτεθούν σε επιλεγμένους χώρους. Επίσης τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και πεζά κείμενα που έγραψαν και  παρουσίασαν θεατρικό σκετς παρουσία του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και της Προέδρου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ελισάβετ Καλαιτζίδου.

Αμέσως μετά με την συμμετοχή και τον συντονισμό στελεχών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, οι μαθητές μοίρασαν  το ενημερωτικό φυλλάδιο για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, το πληροφοριακό έντυπο με χρηστικές οδηγίες, ενώ τοποθέτησαν σχετική αφίσα σε πολυκατοικίες και καταστήματα στην βόρεια πλευρά της οδού Αγίου Δημητρίου, από το Υπουργείο  Μακεδονίας – Θράκης μέχρι το Τουρκικό Προξενείο και στην οδό Ολυμπιάδος από την πλατεία Μουσχουντή μέχρι τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς  αναφερόμενος στη δράση αυτή τόνισε: «Παιδικές φωνές με συνθήματα, ποιήματα και σκετς έστειλαν σήμερα με τον δικό τους ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο σε όλη την πόλη το μήνυμα της Ανακύκλωσης. Αυτές οι βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών με την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας  και την στήριξη των Δημοτικών Κοινοτήτων θα συνεχιστούν από τις Υπηρεσίες Καθαριότητας».

«Στόχος είναι η κινητοποίηση όλων των δημοτών στα θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και το σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου υιοθετώ την γειτονιά μου» και ότι «η Ανακύκλωση είναι κέρδος για την πόλη»  να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κατάστημα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε ως Δήμος τους  προϊσταμένους από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όλους τους δασκάλους και καθηγητές για την τεράστια συμβολή τους διότι χωρίς την συμμετοχή τους το μήνυμα αυτό δεν θα είχε προωθηθεί ολοκληρωμένα».

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ελισάβετ  Καλαϊτζίδου τόνισε : «Οι μαθητές και οι μαθήτριες που τώρα διαπαιδαγωγούνται μπορούν να καταλάβουν την αξία της Ανακύκλωσης, την ορθολογική διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση αυτή τόσο στους γονείς τους όσο και στους παππούδες τους. Η ανακύκλωση είναι αδήριτη ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αειφορία και είναι χρέος μας να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές»

Επισημαίνεται ότι το πληροφοριακό υλικό που μοιράστηκε είναι χορηγία της Ε.Ε.Α.Α (Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαζί με το διαφημιστικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται στα ΜΜΕ της πόλης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Σχόλια