Οικολόγοι Πράσινοι: «πράσινες» θέσεις εργασίας αντίδοτο στην κρίση – Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

0
3

Η χώρα χρειάζεται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, απέναντι στις αδιέξοδες συνταγές του Μνημονίου και της υποτίμησης της εργασίας, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι απαντούν στην οικολογική και οικονομική κρίση, με τη  διαμόρφωση προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, διοργανώνοντας δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00, στο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ (κοινωνικός χώρος), στην οδό Πτολεμαίων 29Α.

Στην εκδήλωση με θέμα: «Πράσινη πρόταση για βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας-πράσινες θέσεις εργασίας», οι Οικολόγοι Πράσινοι θα καταθέσουν προτάσεις για τα δημόσια οικονομικά, για την Πράσινη Στροφή στην Οικονομία, αλλά και για μια ριζική μεταρρύθμιση σε κατευθύνσεις παραγωγικές, κοινωνικά δίκαιες και περιβαλλοντικά βιώσιμες.

«Προτείνουμε ένα συνολικό πρόγραμμα για επένδυση στη βιωσιμότητα και τις πράσινες θέσεις εργασίας και την εγκαθίδρυση στην ελληνική οικονομία συνθηκών οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Για τα ζητήματα αυτά επιδιώκουμε ανοικτό δημόσιο διάλογο, με  εκπροσώπους από όλο το φάσμα του κοινωνικού χώρου (Πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστικούς φορείς, Επιμελητήρια, κ.ά.)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ομιλητές θα είναι: 

* Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Εκπρόσωπος Τύπου των ΟΠ
* Δημήτρης Φουτάκης, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Σερρών, Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος
* Θανάσης Μακρής, Θεματική Ομάδα Οικονομίας των ΟΠ, Οικονομολόγος

Σχόλια