ΜΚΟ Οργάνωση Γη: γιορτή κάθε Κυριακή στο Πάρκο Τρίτση – Οι εκδηλώσεις

0
158

Από την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 η ΜΚΟ Οργάνωση Γη ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου της Γης και σας προσκαλεί σε μία διαφορετική γιορτή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τις Κυριακές στη πόλη!

Με οδηγό την αισιόδοξη ενέργεια που προκαλεί η επαφή με τη γη και με εργαλεία την απλότητα, την συλλογικότητα και το χαμόγελο οι Κυριακές μας ζωντανεύουν.

Με κεντρικό άξονα την «συλλογική κουζίνα» και σύνθημα «Never eat alone» η Οργάνωση Γη μας προτρέπει να εξερευνήσουμε τρόπους βελτίωσης των όρων διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου, για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ξεκινώντας από τη διατροφή που αποτελεί το «καύσιμο» για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τη «συλλογική κουζίνα» πλαισιώνουν δράσεις που αναπτύσσονται παράλληλα κάθε Κυριακή από τις 10.00 π.μ κι έως τις 5.00 μμ

Δραστηριότητες που αναπτύσσονται κάθε Κυριακή:

–          Mαθήματα κηπουρικής

–          δραστηριότητες για παιδιά σε συνεργασία με το ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ

–          ποδήλατο στο πάρκο

–          γιόγκα

–          πάγκος βιολογικών λαχανικών συντροφιά με «Το ραδίκι»

–          ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

–Αναλυτικά το πρόγραμμα των Κυριακών του Μαρτίου:

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013: Εγκαίνια  έκθεσης φωτογραφίας: «Ο πλανήτης στο πιάτο» του Παύλου Γεωργιάδη – Ομιλία Παύλου Γεωργιάδη: «Οι τροφές του κόσμου, η έννοια της τοπικής διατροφής». Γνωριμία με την ινδική κουζίνα. Μας μαγειρεύει η Άντζυ από το twominutesangie.blogspot.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013: «Αποκριές»: Γιορτάζουμε τις αποκριές, φιλοξενούμε παραδόσεις από την κεντρική, ορεινή Ελλάδα! Μας μαγειρεύει η Αντζυ από το twominutesangie.blogspot.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013: «Προτάσεις για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας – Ο μεζές της πρώτης Άνοιξης!» Μας μαγειρεύει η σεφ Ευδοκία Φυλακούρη από το εστιατόριο «Καλλίστη». Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε χαρταετό κι ενημερωνόμαστε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της θαλάσσιας ρύπανσης και της υπεραλίευσης.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013: Με αφορμή το παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού «μπακαλιάρος σκορδαλιά» μας μαγειρεύει ο σεφ του εστιατορίου «Aleria» Γκίκας Ξενάκης.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013: «Σπαράγγι – Αγγινάρα – Κουκί»: Γνωριμία με τις γεύσεις της πρώτης άνοιξης!. Μας μαγειρεύει η Αντζυ από το twominutesangie.blogspot.com »

Ειδική εκδήλωση έκπληξη για την «πράσινη» επιχειρηματικότητα.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Κυριακή στη Γη : Συμβαίνει κάθε Κυριακή από τις 10.00 π.μ το πρωί

στο Κέντρο της Γης ( Λεωφόρος Δημοκρατίας 67 Ίλιον, πλησίον Πάρκου Τρίτση)

Για καθημερινή ενημέρωση ακολούθησε μας στο facebook: «Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης» μπες στο www.ogi.gr και κάλεσε μας στο 2102325380.

Σχόλια