ΔΕΗ: αναβολή για λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» – «Εξωθεσμικές παρεμβάσεις» καταγγέλλει ο «Σπάρτακος»

1
14

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα και τη διαταγή έναρξης προκαταρκτικής εξέτασης προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με παρασπονδίες στη σύμβαση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” έκανε λόγο για χαριστικές ρήτρες στον ανάδοχο του έργου ΓΕΚ, ο οποίος διασφαλίζεται με αποζημίωση 70 εκατ. Ευρώ εάν ακυρωθεί το έργο προϋπολογισμού 1,4 δισ. Ευρώ.

Μάλιστα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι διευκολύνσεις αυτές γίνονται την ώρα που τα μεγάλα φωτοβολταϊκά της Επιχείρησης σε Κοζάνη και Μεγαλόπολη κινδυνεύουν με ακύρωση εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε αναβολή την υπογραφή της σύμβασης που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα.

Το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος” δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για «τορπίλη» στη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 1,4 δις ευρώ που έγινε ποτέ στη χώρα και για προσπάθεια παρεμπόδισης της πραγματοποίησης του έργου.

«Ενώ έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 9 Μαρτίου (και αφού επί μακρόν πέρασε τα μύρια όσα) η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης για την ανάθεση της κατασκευής της λιγνιτικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» οι πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο αθέμιτες και παντελώς αναιτιολόγητες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» προκειμένου να αποτραπεί υπογραφή της σχετικής σύμβασης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπάρτακος.

Σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ θα συζητηθεί ενδεχόμενη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης μετόχων, προκειμένου να κριθεί η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συμμαχία της ΓΕΝΟΠ με την ελληνική ολιγαρχία στην καταστροφή της οικονομικής θέσης της επιχείρησης έχει νόημα, γιατί έτσι αποκλείεται να βρεθεί ευρωπαϊκός αγοραστής. Η ΔΕΗ τυλίγεται σε ένα κομμάτι χαρτί που θα την φέρει στα χέρια της ελληνικής ολιγαρχίας και μάλιστα στην τιμή του ενός ευρώ. Γκαστρωμένη δεν την παίρνει κανείς άλλος την νύφη εκτός από αυτόν που την γκάστρωσε.
    Όποιος νομίζει, ότι θα έρθουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, για να ταΐζουν την ΤΕΡΝΑ και τον Μυτιληναίο στη βάση συμβολαίων της διαφθοράς, ας συνεχίσει να αγοράζει ΔΕΗ.

Comments are closed.