Δεύτερος Ημιμαραθώνιος Αθήνας στις 31 Μαρτίου

0
4

Τη διεξαγωγή του 2ο Ημιμαραθώνιου της Αθήνας,που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2013 από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ.Κώστας Παναγόπουλος και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά.

Ο αγώνας διοργανώνεται με στόχο να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στη χώρα μας, αλλά και να προβάλει την πόλη της Αθήνας στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί την ιδανική ευκαιρία των δρομέων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τον πλέον κατάλληλο τρόπο ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων της πόλης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες,σημειώνοντας ότι «ο θεσμός αυτός είναι μια μορφή μαζικού αθλητισμού» που έχει την στήριξη της πολιτείας σε αυτήν δύσκολη περίοδο. Υπογράμμισε την σημασία της διοργάνωσης σε συνδυασμό με αυτή του κλασσικού Μαραθωνίου, επισημαίνοντας τα αναπτυξιακά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητικό τουρισμό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι «οι αγώνες αποτελούν μια ευκαιρία ανάδειξης των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και μιας διαδρομής στην Αθήνα που έχει ιστορικό ενδιαφέρον.

Δήμος Αθηναίων

Σχόλια