Φωτοβολταϊκά: στόχος η παραγωγή της φθηνότερης ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

0
7

Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα προσφέρει συμβόλαια για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 200 Μεγαβάτ, στις χαμηλότερες ταρίφες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος της χώρας Χοσέ Μουχίκα σχεδιάζει την υπογραφή ενός διατάγματος που θα ζητά από την κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας (Administracion Nacional de Usinas y Transmisiones Electricas) να προμηθευτεί ηλεκτρική ενέργεια με κόστος 90 δολάρια ανά Μεγαβατώρα.

Η Ουρουγουάη παράγει πολύ φθηνή αιολική ενέργεια και σκοπεύει να κάνει το ίδιο και με τα φωτοβολταϊκά.

Αναλυτές του Bloomberg New Energy Finance εκτιμούν ότι η τιμή που προσφέρει η κυβέρνηση είναι τόσο χαμηλή που ενδέχεται να μην προσελκύσει παραγωγούς καθώς τα έργα κατασκευάστηκαν με την προοπτική υψηλότερων εγγυημένων τιμών ή/και φορολογικών κινήτρων.

Οι παραγωγοί ηλιακής ενέργειας στην Ουρουγουάη θα καταθέσουν προτάσεις εντός τετραμήνου από το διάταγμα και τα συμβόλαια θα τους διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα έχουν ισχύ έως 50 Μεγαβάτ.

Τα μέσα επίπεδα ηλιακή ακτινοβολίας στην Ουρουγουάη ανέρχονται σε 5 Κιλοβατώρες ημερησίως, αντίστοιχα με εκείνα που επικρατούν στη Νότια Ισπανία.

econews

Σχόλια