Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα στην Αττική – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν (upd)

0
11

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική.

Πλημμύρισαν δρόμοι και κατοικίες, φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και πλημμυρισμένους δρόμους.

Κλειστές είναι η οδός Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η περιφερειακή Αιγάλεω, η περιφερειακή Δραπετσώνας, καθώς και η Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής απεγκλώιβσαν οδηγούς στην Ιερά Οδό στο Χαιδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σταμάτα και  έξω από το Αττικό Νοσοκομείο στη λεωφόρο Σχιστού.

Η λεωφόρος Αθηνών-Κορίνθου είναι  κλειστή στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Και στα δυο ρεύματα υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα, με την ουρά στο ρεύμα προς Κόρινθο να φτάνει τα δέκα χιλιόμετρα. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Πτώση κολώνας στην Ηλιούπολη έχει κλείσει την οδό Πεντάρη στην περιοχή,  ενώ στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Πλημμυρισμένη είναι και η Λ. Αλίμου, ενώ νερά έχουν συσσωρευτεί σε καταστήματα. Εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται από το ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπέι και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος.

Με δυσκολίαδιεξάγονται οι μετακινήσεις και στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νοσοκομείου Γεννηματά.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στα δυτικά προάστια, κυρίως σε Μενίδι, Χαΐδάρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Περιστέρι, Πέραμα  και Ντράφι. Εκτός αυτού, πλημμύρισαν δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε Καλλιθέα, Πειραιά και Κορυδαλλό.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Στον ΗΣΑΠ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου, ενώ  με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και των Τραμ.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά εκτελούνται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού. Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι.

Σχόλια