Καύσιμα: με επιδότηση το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια – Τι λέει η ΟΒΕ

0
8

Επιδοτούμενη κατά 50% θα είναι η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης  συμφώνησαν και προχωρούν τις τελευταίες διαδικασίες για την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Γενικών Γραμματειών Εμπορίου, Πληροφοριακών Συστημάτων, Καταναλωτή και των εκπροσώπων των επιχειρησιακών προγραμμάτων «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Κοινωνία της Πληροφορίας», αποφασίστηκε τελικά η χρηματοδότηση των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

—Τι λένε οι Βενζινοπώλες

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα σχέδια επιδότησης του συστήματος παρακολούθησης εισροών-εκροών καυσίμων στα πρατήρια και δηλώνει ότι εφόσον υλοποιηθούν τη βρίσκουν απολύτως σύμφωνη.

“Η επιδότηση αυτή θα έχει οφέλη, για τα δημόσια έσοδα, για την προστασία των καταναλωτών και για την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας” επισημαίνουν οι βενζινοπώλες.

Επίσης σημειώνουν ότι “εφόσον τα συστήματα εγκατασταθούν σε όλα τα στάδια, τα αποτελέσματα θα είναι και ανταποδοτικά ως προς την επιδότηση για το κράτος και αναπτυξιακά για την οικονομία”.

“Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι σημαντικό το ύψος της ενίσχυσης να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την απαιτούμενη επένδυση ώστε τα συστήματα να εγκατασταθούν σε όλα τα πρατήρια το συντομότερο δυνατόν.

Αναμένουμε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης  από το  υπουργείο σχετικά με τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης,  καθώς και του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης”  καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΒΕ.

econews

Σχόλια