Επιδότηση του γάλακτος στα σχολεία με 18 λεπτά το λίτρο

0
8

Την επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια) ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι  του προγράμματος είναι όλοι οι μαθητές, όλων των σχολείων της χώρας.

Το Μέτρο αφορά σε επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία με περίπου 0,18 € ανά λίτρο. Το 100 % του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.

Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν φορείς όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων).

Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.

Επιδίωξη του σχεδίου εφαρμογής του Μέτρου είναι η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα σε ανάγκες και δομές της κάθε περιοχής της χώρας, τηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες προϋποθέσεις διάθεσης προϊόντων στα σχολεία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης με αφορμή την εφαρμογή του Μέτρου δήλωσε: «Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα».

Παράλληλα ο υπουργός προσέθεσε ότι σύντομα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το κοινοτικό μέτρο για τη δωρεάν διάθεση φρούτων και λαχανικών σε σχολεία.

econews, ΥΠΑΑΤ

Σχόλια