Μαζική απεργία: κλειστό το Κέντρο της Αθήνας

0
3

Απροσπέλαστο είναι το Κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της γενικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στη Βουλή, ενώ η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία  Συντάγματος.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν τη Βασιλέως Γεωργίου για να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να φτάσουν μπροστά στη Βουλή, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πολυτελές αυτοκίνητο στη Χαλκοκονδύλη.

Νωρίτερα, μέλη της ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης), εμφανίστηκαν στην Ομόνοια με δύο τρακτέρ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση με την αστυνομία που επιχείρησε να τα απομακρύνει με δύο γερανοφόρα οχήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Βασικά αιτήματα της γενικής απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».

Με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί «Μοναστηράκι», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ακρόπολη» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι το τέλος των συγκεντρώσεων.

—Τα μέσα μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη οι μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ηΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Τατρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν ΟΣΕκαι Προαστιακός, ενώ Μετρό, ΗΣΑΠ, και Τραμ θα κινηθούν κανονικά.
Λόγω της απεργίας του ΟΣΕ τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιούνται.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη και Ευαγγελισμός από τις 10:00 π.μ. και μέχρι νεοτέρας.

Αλλαγές στα δρομολόγιά της ανακοίνωσε και ηΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ δεμένα μένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

econews

Σχόλια