Πρόγραμμα δια βίου μάθησης για την ενέργεια και το περιβάλλον

0
7

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ιωάννης Καποδίστριας διοργανώνει και σας προσκαλεί στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με θέμα: «Ευρώπη 2020: Στρατηγική της Ε.Ε. για βιώσιμη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διπλωμάτες, στρατιωτικούς, διεθνολόγους, ερευνητές, δημοσιογράφους, φοιτητές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το εξεταζόμενο αντικείμενο. Αποτελείται από δύο συνέδρια-θεματικές διάρκειας έξι διδακτικών ωρών.

Το πρώτο συνέδριο με θέμα «Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε.» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:00μ.μ. με 18:00μ.μ., στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8, στο Σύνταγμα, με ομιλητές τους:

κα Ασδεράκη Φωτεινή, Λέκτορα Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς,
κο Τσινισιζέλη Μιχαήλ, Καθηγητή Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών,
κο Κυριακίδη Κλεάνθη, Αντιπλοίαρχο Πολεμικού Ναυτικού και Σύμβουλο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,
κο Καϊλή Αντώνιο, Αναπληρωτή Επικεφαλής, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,
κο Μέριανο Προκόπιο, Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. Ιωάννης Καποδίστριας.

Το δεύτερο συνέδριο με θέμα «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενέργεια και το Περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:00μ.μ. με 18:00μ.μ., στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8, στο Σύνταγμα, με ομιλητές τους:
κο Νικητάκο Νικήτα, Καθηγητή Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
κα Στρατηγέα Αναστασία, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου,
τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
κο Καϊλή Αντώνιο, Αναπληρωτή Επικεφαλής και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,
τον Εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,
κα Καββαδία Δήμητρα, Αντιπρόεδρο και International Officer της Μ.Κ.Ο. Ιωάννης Καποδίστριας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ειδική επαγγελματική τσάντα συνέδρου με υλικό των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων, οι παρουσιάσεις των δύο συνεδρίων σε ηλεκτρονική μορφή και επίσημα πιστοποιητικά συμμετοχής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι δωρεάν. Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε όπως στείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση, την οποία θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας.

Σχόλια