Τραγωδία με ποδηλάτες που έκαναν το γύρο του κόσμου (videos) – Laser GPS για ποδήλατο

0
61

Ο Πήτερ Ρουτ και η Μαίρυ Τόμπσον ήταν δύο ποδηλάτες που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα: τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο. Όμως η μοίρα τους χτύπησε αλύπητα.

Οι δύο 34χρονοι ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή Τσατσοενγκσάο της Ταϋλάνδης, κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Όταν ανεβαίνουμε στο ποδήλατο πρέπει να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες ασφαλείας. Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να αποβεί μοιραία, ιδιαίτερα στους δρόμους της χώρας μας.

—Video για τον Πήτερ Ρουτ και την Μαίρυ Τόμπσον

Στην Κεντρική Ασία

Στο Ιράν

Προς την Κωνσταντινούπολη

—Laser GPS για ποδήλατα

Η τραγωδία των δύο ποδηλατών στην Ταϋλάνδη και πόσες ακόμα στους ελληνικούς δρόμους γεννούν την ανάγκη αναζήτησης μέσων προστασίας (πέρα από τα κλασσικά, κράνος, αντανακλαστήρες, φώτα στο ποδήλατο κλπ).

Η εταιρεία Open Sight παρουσίασε μια συσκευή GPS η οποία εκπέμπει μια ισχυρή δέσμη ακτινών laser, ορατή ακόμα και την ημέρα, η οποία υποδεικνύει τη διαδρομή στον ποδηλάτη.

Έτσι ο ποδηλάτης που χρησιμοποιεί GPS δεν χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο για να κοιτάξει την οθόνη του GPS ή του κινητού του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

econews

Σχόλια