Καιρός: επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

0
5

Χαλάει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4, στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ

Σχόλια