Πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο ετοιμάζει η Τουρκία

0
13

Τη ναυπήγηση ενός πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με tovima.gr.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι κατασκευάστηκε και ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το πλοίο – νοσοκομείο δεν θα παρέχει υπηρεσίες υγείας  μόνο στα δυο-τρία τουρκικά νησιά αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ο κ. Πατούλης χαρακτηρίζει ανύπαρκτη, από την πλευρά της κυβέρνησης, τη μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη, επισημαίνοντας ότι «για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) απευθύνει έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταρτίσει σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, ενώ ζητά από τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους «μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες».

Σχόλια