Μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής: μια σύλληψη για την επίθεση στις Σκουριές – Βρέθηκε DNA

1
30

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άνδρας, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, για συμμετοχή στην επίθεση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνολικά προσήχθησαν 31 άτομα, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο σημείο του εμπρησμού εντοπίστηκαν  μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, βεγγαλικά-πυρσοί και κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Εκτός αυτού, βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε σε μια κουκούλα full face, μια χειρουργική μάσκα, υπολείμματα τσιγάρων και σε  έναν πυρσό. Στο σημείο εντοπίστηκαν επίσης κηλίδες αίματος.

Τα επεισόδια

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου περίπου 40 κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με καραμπίνες, εισέβαλαν στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι δράστες έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη δύο φύλακες, απειλώντας τους ότι θα τους κάψουν και στη συνέχεια πυρπόλησαν οχήματα και εξοπλισμό της εταιρείας.

Κατά τη διαφυγή τους έκοψαν δέντρα και τοποθέτησαν τους κορμούς τους στον δρόμο για να εμποδίσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Καταδίκασαν την επίθεση

Την Κυριακή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση ως «προβοκατόρικη».

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελληνική Χρυσός Α.Ε αναφέρει ότι προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και διαβεβαιώνει ότι κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες για τα έργα, ενώ λαμβάνει μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Eιλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να μας ξυπνήσει να δράσουμε αποτελεσματικά για να σώσουμε την υπέροχη φύση που μας περιβάλλει. Κι εγώ η ίδια ακολουθώ τη ρουτίνα μου, κυνηγώ τους προσωπικούς μου στόχους κι ενώ δε μου είναι αδιάφορα τα περιβαλλοντικά θέματα, δεν κάνω τίποτε περισσότερο παρά να μιλώ γι” αυτά και να κάνω μικρές κινήσεις όπως ανακύκλωση των οικιακών αποβλήτων. Σίγουρα δεν αρκεί αυτό!

Comments are closed.