Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που ενδιαφέρουν τους Κινέζους

0
16

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης συμμετείχε την Τετάρτη σε συνάντηση στρογγυλής τράπεζας, στη Ρώμη, για την αγροτική συνεργασία μεταξύ Κίνας και χωρών Νοτίου Ευρώπης, προσκεκλημένος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Κίνας κ. Hui Liangyu.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν για την ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, εκφράζοντας την πρόθεση για άρση των μη δασμολογικών εμποδίων στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για προστασία των Προϊόντων με Γεωγραφική Ένδειξη, θέμα που ενδιαφέρει άμεσα τη χώρα μας, δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλεται για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων, ποτών και αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας.

Όπως προκύπτει από το Κοινό Ανακοινωθέν, τα αγροτικά προϊόντα που ενδιαφέρεται να εισάγει η Κίνα είναι το λάδι, το βαμβάκι και τα ελληνικά κρασιά.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία της συνάντησης αυτής για την ενίσχυση και την προώθηση των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας.

econews, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχόλια