Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνι στην Πάρνηθα

0
8

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο θα μεταφερθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ενώ για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Αναλυτικότερα:

Αττική
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία-Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ θα πέσουν αραιά χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, και το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες ενώ δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια, Ανατ. Πελοπόννησος
Συννεφιά με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά κυρίως των βορειοτέρων περιοχών. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Βροχές και καταιγίδες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ωστόσο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί έντασης 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανατ. Αιγαίο, Δωδεκάνησα
Βροχές και καταιγίδες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ισχυροί άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έντασης 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα νότια θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου και έως4 βαθμούς χαμηλότερα στα βόρεια.

ΕΜΥ

 

Σχόλια