Φωτοβολταϊκά: επιλεκτικές τοποθετήσεις και υπολογισμένο ρίσκο το 2013

1
6

Τα φωτοβολταϊκά θα αναπτυχθούν το 2013, αλλά εκείνοι που επιθυμούν να επενδύσουν στις παγκόσμιες αγορές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το τοπίο και να αναλάβουν “έξυπνους” κινδύνους αναφέρει σε έρευνά της η Lux Research.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση με τίτλο «Past is Prologue: Market Selection Strategy in a New Solar Policy Environment», οι επιτυχημένοι παίκτες θα τοποθετηθούν στις κύριες ανεπτυγμένες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και η Κίνα και θα κάνουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική συνάπτοντας νέες συνεργασίες.

Ο αναλυτής της έρευνας Ματ Φενστάιν αναφέρει ότι οι μεγάλες αγορές παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες παρά τη μείωση της ζήτησης και των εγγυημένων τιμών. Ειδικότερα, αγορές όπως η Γερμανία και η Ιταλία παρουσιάζουν ανάπτυξη στα οικιακά φωτοβολταϊκά επί στέγης και έχουν σημαντικά κανάλια πωλήσεων.

Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική και Σαουδική Αραβία θα επενδύσουν στα μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα και ειδικότερα στις τρεις πρώτες χώρες αναμένεται να γίνει υπέρβαση των στόχων που έχουν τεθεί.

Οι αναλυτές της Lux Research καλούν τέλος τους επενδυτές να μην απορρίψουν την αγορά της Κίνας με το σκεπτικό ότι ευνοούνται μόνο οι εγχώριοι παίκτες, καθώς αναμένεται να παρουσιάσει τεράστια ανάπτυξη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Golden Sun και λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για ενέργεια θα δώσει σημαντικές ευκαιρίες και για τους ξένους επενδυτές.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ! ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ!

Comments are closed.