Θεσσαλονίκη: Ενέργεια, δόμηση και έπιπλα σε ένα μοναδικό εκθεσιακό γεγονός

0
5
Σημείο συνάντησης των σημαντικότερων επιχειρήσεων των κλάδων των επίπλων, της ενέργειας και της δόμησης, θα είναι το τρίπτυχο της 7ης FURNIDEC Business-14ης FURNIMA, της 5ης ENERGY TECH και της 30ης INFACOMA, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 21-24 Φεβρουαρίου 2013.
Οι τρεις εκθέσεις, που διοργανώνονται από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-HELEXPO, θα φέρουν σε επαφή τους εκθέτες με εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και με καταναλωτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στο πεδίο της εξοικονόμησης ενέργειας, θέρμανσης, κλιματισμού, επίπλωσης, είτε επαγγελματικής, είτε οικιακής, δόμησης και υλικών κατασκευής.
Το μεγάλο αυτό «ραντεβού» της βιομηχανίας, της μεταποίησης και του εμπορίου, έχει μοναδικές προδιαγραφές, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί μόλις με μια επίσκεψη στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο να έρθει σε επαφή με τις επιχειρήσεις-εκθέτες και των τριών εκθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ηFURNIDEC Business (θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό στις 21 & 24 Φεβρουαρίου, ενώ στις 22 & 23 Φεβρουαρίου θα μπορούν να την επισκεφτούν αποκλειστικά και μόνο επαγγελματίες) και η FURNIMA, στην οποία εκτίθενται μηχανήματα-πρώτες ύλες-εργαλεία-υλικά και εξοπλισμός, αποτελούν διαχρονικούς εκθεσιακούς θεσμούς, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εγχώρια παραγωγή και εμπορία επίπλου.
Τα εκθεσιακά αυτά γεγονότα του κλάδου του επίπλου είναι τα μοναδικά πανελλαδικά, που εξακολουθούν και συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, αλλά και σημαντικούς αγοραστές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προμήθεια επίπλου για ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.
Όλες οι ενεργειακές λύσεις στην ENERGY TECH
Στην 5η ENERGY TECH, μέχρι στιγμής η πορεία υλοποίησης της ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς συγκεντρώνει τις πιο μεγάλες εταιρίες του κλάδου με δραστηριότητα στις εναλλακτικές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, στην ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία, στη θέρμανση-ψύξη, στους λέβητες-καυστήρες-θερμάστρες κα..
Πολλές εταιρίες-εκθέτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν και προσφορές σε προϊόντα-υπηρεσίες τους ειδικά για τις ημέρες διοργάνωσης της έκθεσης.
Η ENERGY TECH, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, αναμένεται ότι φέτος θα υπερβεί τα περσινά υψηλά δεδομένα, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών, όσο και επισκεπτών.
Το “πανόραμα” των δομικών υλικών στην INFACOMA
Ακόμη, η ΙNFACOMAμέχρι σήμερα και παρά την γενικότερη ύφεση, παραμένει η σημαντικότερη διεθνής έκθεση δομικών υλικών στην εσωτερική εκθεσιακή αγορά και ταυτόχρονα διατηρεί τη δυναμική της και στην εκθεσιακή αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Η 30η Ιnfacoma, οδηγώντας τις εξελίξεις στο χώρο της δόμησης, έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει νέες τεχνολογίες, καινοτόμες εφαρμογές και καινούργια υλικά, που αφορούν την αναβάθμιση κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Σ” αυτήν συμμετέχουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας προϊόντων αλουμινίου, συνθετικών και ξύλινων κουφωμάτων, μηχανισμών, βαφών και δομικών-μονωτικών υλών.
Αναφορικά με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers), στην INFACOMA θα βρεθούν για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις αποκλειστικά και μόνο με τους εκθέτες της, επισκέπτες από τη Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Κύπρο, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ για την FURNIDEC Business από το Ουζμπεκιστάν και την Ουκρανία.
Τεράστια σημασία για τους εκθέτες έχει και το γεγονός πως μπορούν να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ” Οίκον», καθώς ο συνδυασμός της ENERGY TECH και της INFACOMA παρέχει ότι χρειάζεται όποιος θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Αυτό συμβαίνει, καθώς στις δύο εκθέσεις υφίστανται όλες οι λύσεις-προϊόντα για τη θερμομόνωση-κέλυφος κτιρίων, αλλά και για την αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου ή τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ.

Σχόλια