Κρέας αλόγου σε «μοσχαρίσια» προϊόντα στη Γαλλία – Καταγγελίες και για κρέας γαϊδουριού (upd)

0
8

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μεγάλη Βρετανία με το κρέας αλόγου στα υποτίθεται “100% μοσχαρίσια” μπιφτέκια της αλυσίδας ταχυφαγείων Burger King, η υπόθεση εξαπλώνεται και στη Γαλλία.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης έχει αποσυρθεί κατεψυγμένος κιμάς των εταιρειών Findus και Comigel, κατόπιν καταγγελιών για κατεψυγμένα προϊόντα με κρέας αλόγου.

Η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με τις εταιρείες του κλάδου και έχει προαναγγείλει την έναρξη έρευνας για το ζήτημα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα των γαλλικών αρχών η γαλλική εταιρεία Poujol προμηθεύτηκε κατεψυγμένο κρέας από Κύπριο έμπορο, ο οποίος με τη σειρά του το είχε προμηθευτεί από Ολλανδό διανομέα, ο οποίος με τη σειρά του το είχε αγοράσει από σφαγεία στη Ρουμανία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ασθένειας ή άλλα που να αφορούν στη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά της η ρουμανική κυβέρνηση υποσχέθηκε να διεξάγει έρευνα για το ζήτημα.

Οι επίσημες αρχές του Βουκουρεστίου δήλωσαν ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα σε περίπτωση που φανεί ότι γίνεται παραβίαση της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την έγκριτη βρετανική εφημερίδα Independent στα ύποπτα προϊόντα ενδέχεται να υπάρχει και κρέας γαϊδουριού.

Η διάθεση αλογίσιου κρέατος από τη Ρουμανία αποδίδεται στον προ εξαετίας νόμο που απαγόρευση την κίνηση ιππήλατων κάρων/οχημάτων στους δρόμους της χώρας, με αποτέλεσμα τα «άχρηστα» πια ζώα να οδηγηθούν στο σφαγείο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι συχνά ήταν γαϊδούρια που έσερναν τα κάρα και όχι άλογα.

econews

Σχόλια