Τσιγάρο "γιοκ" μέσα στη Βουλή ζητούν 88 βουλευτές – Ποιοι υπογράφουν την επιστολή

0
13

Την απαγόρευση του καπνίσματος εντός των χώρων της Βουλής ζητούν 88 βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ,  αλλά και ανεξάρτητοι, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Την πρωτοβουλία για την επιστολή ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης και βρήκε έναν θερμό υποστηρικτή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα.

Σε ανακοίνωσή του ο Α.Ψυχάρης κάνει λόγο για “απαράδεκτη κατάσταση” σχεδόν σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, και τονίζει ότι πρέπει “να ανατραπεί αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή, δηλαδή οι βουλευτές να αδιαφορούν για τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν και πολύ περισσότερο να τους καταπατούν οι ίδιοι, καπνίζοντας σχεδόν παντού στους διαδρόμους, στο Περιστύλιο,στο εντευκτήριο της Βουλής, στα γραφεία των κομμάτων”.

Πολλοί βουλευτές χαρακτηρίζουν ως “τριτοκοσμική και αποκαρδιωτική” την εικόνα στους διαδρόμους της Βουλής, έπειτα από τη συνεδρίαση κάποιας επιτροπής.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για “εξοργιστική κατάσταση” και ανάγκη προστασίας του “κύρους του Κοινοβουλίου”.

«Πώς οι βουλευτές θα πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τους νόμους αν δεν το κάνουμε οι ίδιοι;», αναφέρει ο κ. Ψυχάρης αιτιολογώντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρεας Λυκουρέντζος και οι πρώην υπουργοί υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ακόμη υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι υφυπουργοί Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Θανάσης Μπούρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σχόλια