"Μπλόκο" σε απεργία και πορεία ναυτεργατών στο υπουργείο – Επιμένει η ΠΝΟ

0
8

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά μετά την επιστράτευση των απεργών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), την ώρα που οι συνδικαλιστές επιμένουν σε νέα απεργία.

Εντωμεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις και άντρες του λιμενικού ανέκοψαν την πορεία των ναυτεργατών προς  το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς κρατούν κλειστή την πύλη Ε2 του λιμανιού στην ακτή Βασιλειάδη.

Η ΠΝΟ έκανε λόγο για «πρωτοφανή βία και τρομοκρατία» από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι «οι χώροι του λιμανιού είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά» τα οποία, όπως τονίζει, «παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε:

* Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.

*Τη συμμετοχή της στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.

*Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.

econews

Σχόλια