Οι Κύπριοι Οικολόγοι κατά της πολιτικής ηγεσίας για αδιαφάνεια και διαφθορά

0
10

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης «ξεσκέπασε τα κυβερνητικά ψεύδη», δήλωσε την Τρίτη ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος είπε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου «οφείλει να απολογηθεί στον κυπριακό λαό και να εξηγήσει γιατί έλεγε προφανώς ψέματα».

Σε δηλώσεις στη Βουλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έλεγε ψέματα «όταν το μεσημέρι δήλωσε με περισσή βεβαιότητα ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ενημερώθηκε και συμφώνησε με το διορισμό ‘υποδιοικητή’ στην Κεντρική Τράπεζα, ενώ λίγες ώρες μετά ο ίδιος ο Πέτρος Κληρίδης ξεκαθάριζε ότι δεν του ζητήθηκε ποτέ η γνώμη του».

Ανέφερε πως «μετά το σκάνδαλο του διορισμού του ‘υποδιοικητή’ για λόγους εξυπηρέτησης κομματικών σχεδιασμών, έρχεται η δημόσια διαπίστωση ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέει ψέματα και εμπλέκει στις άνομες ενέργειες της απερχόμενης κυβέρνησης ένα θεσμικό παράγοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για το ζήτημα που τέθηκε αναφορικά με πράξεις του Δικηγορικού Γραφείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Περδίκης ζήτησε όπως «προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η έρευνα Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) για δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει τη διαδικασία έρευνας από τη ΜΟΚΑΣ για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από το δικηγορικό γραφείο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη».

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είπε ο Βουλευτής του, «θεωρούμε πρώτιστης σημασίας τα θέματα διαφάνειας και επανειλημμένα έχουμε θέση το θέμα σε διαφορετικές περιπτώσεις διότι ο κυπριακός λαός οφείλει να ξέρει τι γίνεται κάτω από το τραπέζι και πίσω από τη πλάτη του για αυτό και αναμένουμε το πόρισμα της έρευνας πριν τη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, διότι είναι υποχρέωση των πολιτικών να τον ενημερώνουν, πόσο μάλλον ένας υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος ζητά τη ψήφο εμπιστοσύνης του λαού».

«Σε μια εποχή που η Κύπρος κατηγορείται για φορολογικός παράδεισος και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι πολύ σημαντικό τέτοιας μορφής καταγγελίες που αφορούν μάλιστα πολιτικούς ηγέτες να τυγχάνουν άμεσης διερεύνησης. ‘Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να μην έχει την κατάληξη του φιάσκο με τους δυναμίτες στο Κελλάκι ή της υπόθεσης των αστυνομικών ερευνών στην Κεντρική Τράπεζα», είπε καταλήγοντας ο Γιώργος Περδίκης.

Πηγή iKypros

Σχόλια