Απεργία στα πλοία ψήφισε πάλι η ΠΝΟ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης

0
5

Σε νέα 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες κατόπιν της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ αποφάσισε συνέχιση της απεργίας παρά την πρόταση για προσωρινή αναστολή ώστε να διακινηθούν τα προϊόντα των αγροτών που σαπίζουν στα νησιά της Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε διαφανεί από τη Δευτέρα το βράδυ και τη συνάντηση των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, όπου δεν υπήρξε συμφωνία και η  ΠΝΟ  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα απεργία, όπως και έγινε.

Ορατό πλέον φαντάζει το ενδεχόμενο επίταξης των πλοίων όπως έγινε με τους απεργούς του Μετρό και των υπόλοιπων Μέσων Μεταφοράς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας άκουσε τα αιτήματα των ναυτεργατών και είπε στους εκπροσώπους των ναυτεργατών πως γίνεται προσπάθεια να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα σε δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως σε τουλάχιστον επτά πλοία, όπως λένε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών, τα πληρώματα έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μουσουρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου κινείται και δρα με γνώμονα τη διατήρηση στο ακέραιο, τώρα και στο μέλλον, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Ενημερωθήκαμε ότι οι οφειλές των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις. Ενημέρωσα την ΠΝΟ ότι ο Οίκος Ναύτου θα συνεχίσει, με νομοθετική ρύθμιση, να παρέχει υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο κεντρικό του κατάστημα και στα παραρτήματα. Ενημέρωσα επίσης ότι το Γραφείο Ευρεύσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές και θα ενισχυθεί, προκειμένου να μπορεί να υλοποιεί προγράμματα στήριξης και ανακούφισης των ναυτικών μας. Περιμένω απόφαση της ΠΝΟ για λήξη της απεργίας».

econews

Σχόλια