Απεργία ναυτεργατών: Πλοία δεμένα στους κάβους για δεύτερη ημέρα

1
27

Για δεύτερη ημέρα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια , λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σήμερα το πρωί, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ συνεδριάζει προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου δικαιωθούν.

Την Πέμπτη,  ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Η ΠΝΟ ζητά ακόμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΜΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΗΣΤΟΛΑ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ?
    1) ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΗΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΝΗΓΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ? ΒΛΕΠΕ ΣΑΜΙΝΑ 80 ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ 10 ΠΛΗΡΩΜΑ.
    2) ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΧΕΙΜΟΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 12 ΤΟΝ ΧΕΙΜΟΝΑ ΜΕΧΡΙ 18 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
    3)ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΗΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ Η ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ?
    ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΟΙΣΤΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Comments are closed.