Ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά λεπτού υμενίου φθηνότερη από άνθρακα στις ΗΠΑ

0
6

Η εταιρεία First Solar, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου (thin film) στον κόσμο πρόκειται να πωλήσει στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που τη διαθέτουν νέας τεχνολογίας ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες άνθρακα.

Η μεξικανική εταιρεία ηλεκτρισμού El Paso Electric Co. συμφώνησε να αγοράσει ενέργεια στην τιμή των 5,79 σεντ του δολαρίου/Κιλοβατώρα, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας που διαχειρίστηκε την αίτηση.

Η συγκεκριμένη τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από τα 12,8 σεντς ανά Κιλοβατώρα που πουλάει κατά μέσο όρο ένα καινούργιο εργοστάσιο άνθρακα, αλλά και από τα 13-14 σεντς/KWh που εισπράττει η First Solar από τα πάρκα της σε Antelope Valley, Topaz και Agua Caliente, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

Η μέση τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτού υμενίου ανέρχεται σε 16,3 σεντς ανά Κιλοβατώρα σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.

Η El Paso οφείλει να καταθέσει πρόσθετα στοιχεία για επιδοτήσεις σε ανανεώσιμη ενέργεια πουενδέχεται να επηρεάσουν τα κόστη λειτουργίας της στο μέλλον.

econews

Σχόλια