Απεργία ΠΝΟ: νέα 48ωρη στα “καπάκια” οι ναυτεργάτες

1
219

Την πραγματοποίηση νέας, διαδοχικής 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου αποφάσισαν οι πρόεδροι των 14 ναυτεργατικών σωματείων που απαρτίζουν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η απόφαση για νέα απεργία λήφθηκε κατόπιν –άκαρπης όπως αποδείχτηκε– συνάντησης αντιπροσωπείας των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος.

Αίτημα των ναυτεργατών είναι η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η ανεργία στους ναυτικούς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ ζητούν ακόμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες συναδέλφους τους.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΜΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΗΣΤΟΛΑ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ?
    1) ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΗΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΝΗΓΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ? ΒΛΕΠΕ ΣΑΜΙΝΑ 80 ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ 10 ΠΛΗΡΩΜΑ.
    2) ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΧΕΙΜΟΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 12 ΤΟΝ ΧΕΙΜΟΝΑ ΜΕΧΡΙ 18 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.
    3)ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΗΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ Η ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ?
    ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΟΙΣΤΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Comments are closed.