Μαζική απεργία μπλοκάρει το Κέντρο της Αθήνας – Ποιοι απεργούν

0
5

Σε μαζική απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη διάφοροι κλάδοι επαγγελματιών και εργαζομένων.

—Οι συγκεντρώσεις

*Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα στο Σύνταγμα.

*Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

*Οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

*Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες. Η πορεία θα κινηθεί κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας-Αθηνών.

*Οι ναυτεργάτες θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

—Ποιοι απεργούν:

*Γιατροί: Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Οι γιατροί προαναγγέλλουν, επίσης, επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα έρχονται επίσης γιατροί από την Ιεράπετρα της Κρήτης εξαιτίας του  λουκέτου σε νοσοκομείο της πόλης.

*Δημόσιοι υπάλληλοι και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.

*Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων 48ωρη απεργία.

*Αγρότες: Στους δρόμους θα βρίσκονται και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

*Μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στη μαραθώνια συνέλευσή τους οι οδηγοί λεωφορείων αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη. Εκ νέου Γενική Συνέλευση θα κάνουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό, όπως και του Προαστιακού στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Σχόλια